OVER

Mijn naam is Annemarie Hoogwoud, geboren en getogen in Amsterdam en na wat omzwervingen nu woonachtig in Friesland. Toen ik 15 jaar was nam mijn buurman mij mee in zijn wereld van de fotografie. Avond na avond keek ik dia’s van zijn reizen naar IJsland en Groenland. Mijn eerste camera kreeg ik van hem. Daar, tijdens die avonden, ontstond mijn passie voor de fotografie.

Vanuit mijn klassieke landschapsfotografie achtergrond en mijn zoektocht naar de essentie ontdekte ik de meer abstracte kant van het landschap en begon ik in het landschap meer en meer de poëzie te zien. Ik probeer vanuit het landschap, licht, kleur en compositie op een zodanige manier te gebruiken dat emotie, zachtheid en esthetiek samenvallen en de schoonheid van het alledaagse zich als vanzelf ontvouwt. Romans, poëzie, schoonheid van zijn mijn inspiratiebronnen.

Mijn werk noem ik beeldpoëzie.

In een soms hectische, onrustige en harde wereld, hoop ik dat mijn beelden je inspireren stil te staan, een emotie oproepen en je uitnodigen te reflecteren. Door de tijd te nemen ga je meer zien en anders kijken. 

Ik werk in opdracht en verkoop mijn kunst aan bedrijven en particulieren. Mijn droom, én het grootste compliment, is dat mijn kunstfoto’s aan de muur komen te hangen. 

Mijn persoonlijke fotografische reis is vastgelegd in fotoboek The Quest en uitgegeven door Lecturis. Het verhaal en een preview van het boek vind je hier op de site.  

Hartelijk dank voor het bezoeken van mijn website.

Amh0062 3
ik zie wat ik tegenkom

Dupho Membership 200px